Maradona overgebracht naar begraafplaats, fans raken slaags met politie

De wake voor Diego Maradona in het presidentieel paleis in Buenos Aires is afgelopen. De lijkwagen is onder politiebegeleiding vertrokken naar de begraafplaats Jardin de Paz, in de rand van de Argentijnse hoofdstad.

LEES OOK

Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd na een hartstilstand. De kist met zijn lichaam werd overgebracht naar Casa Rosada, waar duizenden supporters sinds donderdagmorgen afscheid komen nemen van hun idool. In de namiddag waren er echter nog steeds rijen van meer dan een kilometer lang.

Toen de politie de toegang tot het paleis wilde afsluiten, ontstonden er rellen. Verschillende supporters probeerden door de dranghekken te breken, waarop de politie het waterkanon inzette en traangas en rubberkogels gebruikte.

Uiteindelijk werd de wake met enkele uren verlengd zodat nog meer wachtende fans afscheid konden nemen van Maradona. Zij werden in groepjes van 20 personen in het presidentieel paleis binnengelaten. Velen legden bloemen, shirts en andere kleine geschenken op de kist.

 ©  REUTERS

Onderzoek naar dood Maradona?

Matias Morla eist een onderzoek naar de dood van Maradona. Dat heeft de advocaat van de Argentijnse voetballegende gezegd in officieel statement. Volgens Morla verliep niet alles zoals het moest op die bewuste woensdag.

“Diego werd 12 uur lang niet gecontroleerd door het medische personeel. Het duurde ook meer dan een half uur alvorens de ambulance arriveerde. Wat een idiote misdaad. Deze feiten mogen niet zomaar passeren.”

 ©  REUTERS

blg