©  BELGAIMAGE

Vier dagen na thriller in halve finale wacht al nieuw toptoernooi voor Dimitri Van den Bergh

Dimitri Van den Bergh (26) is nog maar amper bekomen van zijn halve finale in de Grand Slam of Darts voorbije maandag of hij moet vrijdag al opnieuw aan de bak in de Players Championship Finals. “Ik wil blijven bewijzen dat ik geen eendagsvlieg ben”, zegt de Antwerpenaar.

Maarten Delvaux

LEES OOK.Met dank aan zijn vader en Snakebite: hoe darter Dimitri Van den Bergh aansluiting vond met de wereldtop

Dimitri Van den Bergh speelde vorige week de pannen van het dak in de Grand Slam of Darts, één van de belangrijkste toernooien in het PDC darts. In de groepsfase brak Van den Bergh, met een gemiddelde van 114,85 punten per drie darts, het zes jaar oude record van grootheid Phil Taylor. “Dat had ik compleet niet zien aankomen”, vertelt Van den Bergh ons aan de telefoon.

“De dagen voor die partij voelde ik mij slecht. Door de stress had ik last van mijn nek en rug die helemaal vast zaten. Tijdens de opwarming lukte er niets. En vanaf het moment dat ik het podium opstapte, lukte plots alles.”

Van den Bergh is nog steeds in Coventry waar de Grand Slam of Darts werd afgewerkt en van vrijdag tot en met zondag de Players Championship Finals worden afgewerkt. “Door corona hebben de organisatoren gekozen om drie toernooien vlak na elkaar op dezelfde locatie af te werken. Enkel het podium wordt anders aangekleed omdat de sponsors anders zijn.”

 ©  Photo News

Op dat podium in Coventry schopte Van den Bergh het tot in de halve finales van de Grand Slam of Darts. Daarin leek hij overtuigend op weg naar een zege tegen James Wade, maar op de beslissende momenten ging het licht uit. De 26-jarige Antwerpenaar stond 15-14 voor, maar verloor de laatste twee cruciale legs.

“Ja, ik heb de kansen gehad om naar de finale te gaan. Maar ik heb ze niet afgemaakt. Maar ik onthoud alleen maar positieve dingen. Ik zat niet in de put na dat verlies. Ik heb niet eens gevloekt, ik was vooral trots op mijn prestaties van die week. Ik heb hoge gemiddeldes gegooid, heb een record gebroken, heb in de kwartfinale een scheve situatie helemaal kunnen rechttrekken,... Al het harde trainingswerk van de voorbije maanden wordt eindelijk beloond. Ik ben nu ook naar de negende plaats op de wereldranking gestegen. Ik wil nu blijven bewijzen dat ik geen eendagsvlieg ben.”

Dat kan vrijdagnamiddag al wanneer hij in de eerste ronde aantreedt tegen Ryan Searle, de nummer 41 op de wereldranglijst. “Voor mij is dit toernooi vooral training richting het WK, dat op 15 december van start gaat. Alles wat ik dit weekend nog win, is bonus. Maandag kan ik eindelijk opnieuw naar huis. Ik heb mijn vriendin al vier weken niet meer gezien en ik mis haar erg.”

Meer sportnieuws