Relletjes in Argentinië door emotionele en op elkaar gepakte fans van Maradona

De voetbalwereld en zeker Argentinië is in rouw na het overlijden van Diego Maradona. En dat leidde in de hoofdstad Buenos Aires al tot relletjes.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Hoe Maradona na een jacht van veertig jaar Diego inhaalde

President Alberto Fernandez kondigde drie dagen van nationale rouw af toen het trieste nieuws bekend werd, waarna duizenden voetbalfans samentroepten. Intussen werd de kist met het stoffelijk overschot van Maradona richting het presidentieel paleis van Argentinië in Buenos Aires gereden. Daar wordt de 60-jarige voetballegende, die woensdag overleed aan een hartaanval, de komende dagen opgebaard.

Honderden mensen stonden aan te schuiven voor de ingang van het Casa Rosada om er afscheid te nemen van de wereldkampioen van 1986. Maradona’s ex-vrouw Claudia Villafañe en hun twee dochters Dalma en Gianinna waren daar al kort voor middernacht toegekomen. Ook de Argentijnse bondsvoorzitter Claudio Tapia en een rist (oud)spelers, bij wie de wereldkampioenen van ‘86, zakten naar het presidentieel paleis af. Zij konden allemaal in privé-kring afscheid nemen van Maradona, voor het grote publiek.

Maar toen de poorten voor de wake van Maradona opengingen, kwam het tot relletjes tussen de Argentijnse politie en verschillende emotionele voetbalfans. Die stonden trouwens allemaal opeengepakt te wachten om aan te kunnen schuiven, zij het (vaak) met mondmaskers.