ACV Puls deelde donderdag pamfletten uit aan de poort van CMA. © Hans Otten

Vakbond pleit voor zorgpremie in privélabo: lonen 15% lager dan in ziekenhuizen

Herentals -

Een delegatie van vakbond ACV Puls deelde donderdagochtend aan de poort van het Centrum voor Medische Analyse (CMA) in Herentals pamfletten uit voor een gelijkwaardige behandeling van het labopersoneel.

Bij CMA naast de Herentalse ringlaan werken zowat 140 mensen in een labo dat gespecialiseerd is in het analyseren van medische stalen. Het maakt deel uit van een groep die in Franse handen is. Maar net als in andere private laboratoria, die in deze coronatijden erg veel werk hadden, kan het personeel er niet rekenen op de bedankpremie van 985 euro die de collega’s in ziekenhuizen wel krijgen. Daarom deelde ACV Puls er donderdagochtend pamfletten uit aan de poort om voor de medewerkers van CMA ook dezelfde financiële waardering te eisen.

“Het is niet zo dat het werk van het personeel hier niet gewaardeerd wordt, de werknemers krijgen af en toe een geschenkmand of aankoopbonnen”, zegt Elke Gelens van ACV Puls. “Maar de lonen liggen hier op dit moment 15% lager liggen dan voor personeel met dezelfde kwalificatie in de ziekenhuizen. Binnenkort wordt die loonkloof door het sociale akkoord voor de non-profitsector alleen maar groter, terwijl de aandeelhouders wel op grote dividenden kunnen rekenen.” (ho)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio