© BFM

Politie vindt lichaam in het water tijdens reddingsactie van hondje dat vast zat in modder

De Antwerpse brandweer heeft donderdagochtend een lichaam geborgen te water ter hoogte van de Rijnkaai. Die vondst kwam er nadat er iemand de hulpdiensten gebeld had omdat er een hondje vast zat in de modder aan het water.

Brandweer Zone Antwerpen en de Antwerpse politie kwamen ter plaatse aan het Droogdokkenpark om de hond te redden. “Aangezien bij een hond vaak een baasje hoort, zijn we voor de zekerheid een zoekactie gestart”, legt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit. Korte tijd later trof de brandweer inderdaad een lichaam in het water aan de Rijnkaai. “De man van 51 was overleden. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse”, zegt Bruyns nog.

De precieze omstandigheden waarin de man om het leven is gekomen, zijn nog niet duidelijk. Een van de pistes is dat de man zijn hond probeerde te redden tijdens een wandeling, maar dat hij zelf in het water belandde en zichzelf niet meer in veiligheid kon brengen. “Een autopsie zal mogelijk meer duidelijkheid kunnen scheppen over wat er exact gebeurde”, aldus Bruyns.

De hond, een kruising tussen een stafford en een labrador, werd opgevangen door de politie en daarna naar het asiel gebracht.

 © rr

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 vdaa, jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio