©  Patrick de Roo

© joris herregods

1 / 2

MAS en Vlinderpaleis gehuld in oranje gloed uit protest

antwerpen

Het MAS en het Vlinderpaleis baadden woensdagavond in een oranje gloed. De actie ‘Orange your City’ pas in een globaal protest tegen geweld op vrouwen.

Op verschillende plaatsen werden gebouwen op 25 november symbolisch in het oranje uitgelicht’. Organisaties Zonta en Soroptimist International Belgium namen het initiatief voor de actie. “Door onze meest opvallende landmarks een oranje kleur te geven, willen we een sterk signaal geven”, zegt schepen voor gelijke kansen Karim Bachar. “Dit staat hoog op onze agenda. We vechten actief tegen onrecht en zetten stappen naar emancipatie en gelijkheid.”

Onderzoek van het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen wees uit dat maar liefst 10,5 % van de vrouwen in België slachtoffer werd van partnergeweld. Tijdens de lockdown was er een aanzienlijke toename van huiselijk geweld. De hulplijn 1712 werd dit voorjaar gemiddeld 170 keer per maand gecontacteerd door slachtoffers van partnergeweld. Dat is een stijging van 79 % tegenover vorig jaar. Ook bij de Zorgcentra na seksueel geweld noteerden de chatteams een stijging van de aanmeldingen met 58 %.

(ph)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio