Nu al eerste sneeuw bij Antwerpse brandweer na technisch defect

Alle hens aan dek in de brandweerkazerne aan de Noorderlaan woensdagmiddag. Na een technisch defect aan een poederbluswagen kwam er een grote hoeveelheid bluspoeder terecht op de brandweerwagens en het materiaal. Terwijl velen al hun kerstboom opzetten, viel nu dus ook al de eerste sneeuw in Antwerpen...

“Tijdens een instructiemoment in onze kazerne aan de Noorderlaan was er om 14.30 uur een technisch defect aan een voertuig. Hoe dat is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Dat wordt verder onderzocht”, zo stelt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. “Het incident heeft gelukkig weinig of geen impact op onze directe dienstverlening.”

De kazerne werd in eerste instantie verlucht met een grote ventilator die ook bij branden wordt ingezet. Omdat het fijne bluspoeder overal tussen was gekropen, zat er niets anders op voor de brandweermannen om de rest van de dag grondig op te ruimen. Hoe lang het nog zal duren vooraleer alles proper is, is nog niet geweten.

De brandweerlui zagen er gelukkig zelf de mop van in en deelden de beelden van het winterse wonderland met hun collega’s aanvankelijk in een besloten Whatsappgroepje, maar daar bleef het natuurlijk niet bij. De beelden werden gretig opgepikt en gingen in geen tijd viraal over heel Vlaanderen.

Een van de vele mopjes die brandweermannen maakten na het incident. © rr 

 © rr

 © rr 

 (jtp)

MEER OVER Video

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio