©  BELGA

Wout van Aert over zijn terugkeer in Kortrijk: “Ik blijf niet in het veld om gewoon mee te rijden, ik wil winnen”

Wout van Aert (Jumbo-Visma) doet zaterdag in Kortrijk zijn intrede in het veld. Na een korte rustperiode is de winnaar van Milaan-Sanremo en de Strade Bianche toe aan zijn eerste veldrit dit seizoen. “Het is niet realistisch om te verwachten dat ik meteen top zal zijn”, nuanceert hij de verwachtingen.

Werner BourlezBron: BELGA

Na zijn wegseizoen bleef Wout Van Aert slechts twee weken van de fiets. “Daarna heb ik op een ontspannen manier terug opgebouwd richting dit weekend”, vertelt de renner van Team Jumbo-Visma in een persbericht van Golazo. “Op dit moment ben ik zeker nog niet in topvorm. Het eerste blok met de crossen in Kortrijk, Tabor en Boom hoop ik vooral aan te grijpen om beter te worden.”

Het veldwerk van Van Aert bleef de voorbije weken beperkt. De winnaar van onder andere Milaan-Sanremo, de Strade Bianche en twee Tourritten kroop twee weken geleden even op zijn crossfiets en zal ook vrijdag nog even in het veld duiken. Om opnieuw het crossgevoel te krijgen en het materiaal te testen. “De voorbije weken heb ik in Spanje vooral aan de basis gewerkt”, legt Van Aert uit. “Na het veldritseizoen schakel ik meteen terug over naar de weg. Het is dus belangrijk dat ik mijn goede vorm zo lang mogelijk kan doortrekken.”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De hoge verwachtingen van de buitenwereld in de aanloop naar de tweede manche van de X2O Badkamers Trofee in Kortrijk wil Van Aert dan ook temperen. “Na mijn seizoen op de weg is het niet abnormaal dat er veel van mij verwacht wordt. Maar wie denkt dat ik gewoon de lijn van de weg kan doortrekken in het veld, die benadert het op een veel te eenvoudige manier. Ook voor mezelf zou het heel gevaarlijk zijn om zo te beginnen denken. Het is niet realistisch om meteen top te zijn. Ik heb lang genoeg gecrost om te weten dat het niveau heel hoog ligt. Vergeet niet dat ik zaterdag tegen de wereldtop rij. Die mannen hebben hier een hele zomer naartoe gewerkt, mijn aanloopperiode is veel te kort. Ik hoop dat ik op karakter en conditie mijn wagonnetje kan aanhaken, maar verwacht van mij niet dat ik de koers zal maken.”

 ©  BELGA

Na de wedstrijden in Kortrijk, Tabor en Boom zal Van Aert verder opbouwen richting de kerstperiode, met onder andere Herentals, Bredene en Baal op het programma, en de kampioenschappen. Dat moet het ideale moment zijn om, net zoals vorig jaar in Lille, de armen nog eens in de lucht te steken. “Omdat het nu op de weg zo goed draait, is mijn kijk op het veldrijden wel een beetje veranderd. Maar ik cross nog altijd om te winnen, ik blijf niet in het veld om gewoon mee te rijden. Ik wil meedoen voor de prijzen en wedstrijden winnen hoort daar uiteraard bij”, besluit hij.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws