© JAA

Schotense politie sluit geefwinkel voor arme gezinnen

Schoten -

Sarah Geeft, de geefwinkel voor arme gezinnen in de Filip Bourletstraat in Schoten, werd door de politie op bevel van de burgemeester gesloten. Uitbaatster Sarah Speltinkx is teleurgesteld en hoopt dat ze na dit weekend wel terug open kan.

Sarah Speltinckx vroeg een uitzondering voor haar verplicht gesloten geefwinkel in Schoten waar gezinnen met kinderen uit de hele regio dankbaar gebruik van maken om voor geen geld kleding, speelgoed en kinderspullen op de kop te tikken. Die kwam er niet en daarom had de initiatiefneemster een webshop opgezet.

Maar blijkbaar verliep de werkwijze, waarbij ‘klanten’ in de tuin ‘bestelde’ stukken mochten keuren, niet volgens de regels. “We moesten optreden want de uitbater, hoe nobel haar opzet ook is, overtrad de opgelegde regels uit het Ministerieel Besluit”, aldus korpschef Jack Vissers. “Er is verduidelijkt op welke wijze dit wel kan, maar daar stond de betrokkene niet onmiddellijk voor open. We denken dat zij op dezelfde wijze als andere handelaars haar verkoop online kan organiseren zodat ze haar doelstellingen wel kan bereiken – die we zoals gezegd echt wel ondersteunen.”

Nooit overtreden

Sarah Speltickx wijst erop dat er geen proces-verbaal werd opgesteld en beweert zelfs dat ze de Covid-regels nooit heeft overtreden . “Ik wil alleen gezinnen uit de nood te helpen en hoop dit snel opnieuw te kunnen doen via de gewone werking van Sarah Geeft, voor het welzijn van in totaal 430 kindjes. Kansarme gezinnen vinden hier hun gading, maar niet alleen zij. Iedereen is welkom.”

jaaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio