© Joris Herregods

Zo verloopt het afhalen van Bpost-pakjes in Decathlon Antwerpen: “Klanten hoeven niet aan te schuiven”

Antwerpen-Luchtbal -

Bij de Decathlon-winkel in de Noorderlaan in Antwerpen-Noord komen duizenden Bpost-pakketjes binnen die klanten kunnen ophalen. En dat verloopt voorlopig vlot. “De winkel is dicht, dus er is voldoende plaats in de rekken.”

“Maandag kregen we 1.500 pakjes binnen, vandaag 1.200. Morgen volgt opnieuw een grote lading”, zegt winkelmanager Ilya Chardome. “Het was wel even onzeker welke hoeveelheden pakjes zouden toekomen. De eerste dagen werden wat minder pakjes geleverd om te zien of alles goed draait.”

Maar tot nu toe verloopt het vlot. “Zeker omdat we dit op korte tijd moesten realiseren. Aanschuiven is het niet voor de klanten. Een magazijn hebben we niet, dus zetten we de pakjes mee in de rekken. Nu de winkel dicht is, is daar voldoende plaats.”

Tewerkstelling

“Ook voor ons personeel is dit goed. Dit zorgt voor extra werk voor acht tot tien mensen. Zij zaten anders thuis via het systeem van tijdelijke werkloosheid. Nu krijgen ze toch een kans om te werken.”

Maar Chardome zit met spanning te wachten op de politiek. “In Frankrijk (waar de hoofdzetel van Decathlon gevestigd is, red.) mogen de winkels maandag opnieuw open. We hopen ook hier snel goed nieuws te krijgen. Op dat moment wordt in samenspraak met Bpost het aantal pakjes wel teruggeschroefd.”

Pakjes worden geleverd in bepaalde vestigingen waar Decathlon zelf een systeem opzette om webshopbestellingen af te halen. De pakjes van Bpost worden in dezelfde stroom meegeleverd. In de provincie Antwerpen gaat het om Olen, Turnhout, Schelle, Lier en Antwerpen.

Voor alle winkels in ons land samen verwerkt Bpost zo’n 600.000 pakjes per dag. Zo’n 5% wordt bij Decathlon bewaard gedurende vijf werkdagen. Daarna wordt het opnieuw thuisbezorgd. (cm)