De tramsporen op de Turnhoutsebaan worden niet volgend jaar vervangen, maar pas bij de heraanleg van de straat. © Joris Herregods

Voorlopig nog geen vernieuwing tramsporen Turnhoutsebaan

Borgerhout

Het vernieuwen van de tramsporen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout volgend jaar is geschrapt. Dat blijkt uit een antwoord van mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) op een vraag van parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V). De Lijn bevestigt het nieuws. 

“Na overleg met de stad Antwerpen bleek dat er plannen zijn om de Turnhoutsebaan op termijn grondig te vernieuwen”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerder De Lijn. “Om die reden wordt de spoorvernieuwing tot dan uitgesteld. Er is alleszins geen veiligheidsprobleem door te blijven rijden op de huidige tramsporen.”

Er zijn door De Lijn wel werken gepland aan het wegdek rondom de sporen, want die is in slechte staat. Deze asfalteringswerken zullen nog dit jaar worden uitgevoerd, mogelijk zelfs met een kleine uitloper begin 2021.

Over de uiteindelijk heraanleg van de Turnhoutsebaan is nog maar weinig geweten, behalve dan dat die ten vroegste na 2024 zal worden uitgevoerd. svw

MEER OVER Mobiliteit stad & rand