Het district gaat op zoek naar gedreven jongeren die het jeugdhuis willen openhouden. © EVDW

Jeugdhuis 2940 in Zandvliet opent voor zomervakantie 2021

Zandvliet -

Jeugdhuis 2040 kan voor de zomervakantie van volgend jaar de deuren openen. Het district zoekt jonge vrijwilligers om het open te houden. Of het inrichtingsbudget van 40.000 euro voldoende is, blijft nog een vraagteken.

Op de laatste vergadering van de districtsraad zei raadslid Marc Maes (N-VA) dat de raming voor de inrichting van het jeugdhuis te laag werd ingeschat. “Het jeugdhuis mag geen hinder veroorzaken voor de omwonenden. In 2017 besloot de raad dat daarom een vaste geluidsinstallatie en aangepaste geluidsbegrenzer noodzakelijk waren. Destijds heb ik vanuit mijn professionele interesse twee vrijblijvende offertes laten opmaken. Aangezien de bouw van het jeugdhuis stilaan vordert, heb ik een van de offertes laten actualiseren. De raming van de leverancier, die ook andere projecten voor de Stad Antwerpen uitvoert, kwam op 29.519 euro”, aldus Maes. Daarom vraagt hij om het budget van 40.000 euro te verdubbelen bij een volgende meerjarenplanning.  

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA): “Het budget van 40.000 euro is al eerder bepaald. Wanneer blijkt dat het onvoldoende is, gaat we dat herbekijken. Inrichten is belangrijk, maar zonder jongeren die het jeugdhuis openhouden zijn we er niets mee. Daarom starten we binnenkort met een zoektocht naar gemotiveerde jonge mensen om het nieuwe jeugdhuis te laten openbloeien.” evdw

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio