De kerel zou onder meer cocaïne hebben aangeboden aan de minderjarige, maar hijzelf ontkent dat met klem. © Hans Lucas

Man staat terecht omdat hij drugs aanbood aan minderjarig meisje

Mechelen -

Een man moest zich voor de Mechelse correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij drugs zou hebben aangeboden aan een minderjarig meisje in een Mechels café. Daarnaast vond de politie op het thuisadres van de betrokkene ook nog een aanzienlijke hoeveelheid drugs. Er werd achttien maanden cel gevorderd.

Eind augustus kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een Mechels café. Toen de politiemensen arriveerden, werden ze aangeklampt door een minderjarig meisje. “Zij verklaarde onmiddellijk dat een van de aanwezigen haar lachgas, xtc en cocaïne had aangeboden”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans.

Uit het onderzoek bleek dat de gemoederen tussen de man en de vader van het meisje even voordien flink verhit waren geraakt. “De politie voerde een huiszoeking uit bij Robin H. en trof in zijn woning cannabis, speed en xtc aan. Tijdens de fouille in het café bleek hij een kleine hoeveelheid cocaïne op zak te hebben, net als bijna 500 euro”, aldus nog Poelmans.

Advocate Cara Merckx vroeg evenwel de vrijspraak voor H. “Mijn cliënt ontkent dat hij drugs en lachgas heeft aangeboden aan het minderjarige meisje. Hij had eenvoudigweg ook geen drugs bij zich”, zei ze. “Ik heb eerder het gevoel dat het meisje haar vader uit de wind wou zetten voor de beginnende vechtpartij van even voordien.”

Volgens de advocate waren de drugs die thuis waren gevonden voor eigen gebruik. De rechtbank doet op 16 december uitspraak.  tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio