© ATV

Buschauffeurs maken rijstpap voor zorgpersoneel WZC ter Bleeke

Oostmalle -

Autocarbedrijf Oostmalle Cars bracht woensdag een busje vol zelfgemaakte rijstpap naar woonzorgcentrum ter Bleeke in Oostmalle om het zorgpersoneel te steunen. Directeur Jan Flament waardeerde het gebaar.

Woonzorgcentrum ter Bleeke in Oostmalle telt zo’n tachtig personeelsleden en zestig bewoners. Spijtig genoeg is ook WZC ter Bleeke getroffen door een uitbraak van het coronavirus. “Welk woonzorgcentrum in deze regio niet?” zucht directeur Jan Flament. “Gelukkig blijven alle besmettingen beperkt tot een afdeling, die in isolatie is geplaatst. Ook een aantal personeelsleden is besmet. Het is dus alle hens aan dek. We doen ons uiterste best om de bewoners te begeleiden. Een medewerker is zelfs speciaal uit ziekteverlof gekomen. Onze bewoners kunnen nog steeds bezoek aan het raam ontvangen.”

Een zus van een medewerkster van Oostmalle Cars doet nachtshiften op WZC ter Bleeke. “Via haar kwamen we op de idee iets te doen om het personeel te bedanken”, vertellen buschauffeurs Sunny Breugelmans en Hilde Cools. Zaakvoerder Frank Claes van Oostmalle Cars steunde meteen het plan om tachtig potjes rijstpap te maken. Hij zorgde voor de suiker. De vriend van Sunny, Walter Bevers, heeft een melkveebedrijf in Sint-Lenaarts en schonk verse melk recht van de koe. AD Delhaize gaf gratis rijst. Hildes gezin kookte thuis de rijstpap.

“Zo’n steuntje doet deugd”, reageert Jan Flament. “Tijdens de eerste piek waren er veel solidariteitsacties voor het zorgpersoneel. Er werd elke avond geklapt en gezongen. Mensen kwamen hier boodschappen met krijt op de stoep zetten. Nu is dat allemaal wat verminderd.” kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio