Het ongeval gebeurde op het zebrapad aan de kruising met de Haspengouwstraat. © Google Street View

16-jarige fietser zwaargewond na aanrijding

In Hoboken is dinsdagmiddag een 16-jarige fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding. Dat gebeurde op het kruispunt van de Steynstraat met de Haspengouwstraat in Hoboken.

De 16-jarige was met zijn fiets onderweg op de Steynstraat. Volgens getuigen stak de jongen rond 12.30 uur langs het zebrapad aan de Haspengouwstraat de straat over. “Wellicht had de aankomende bestuurder het slachtoffer niet op tijd opgemerkt waardoor het tot een aanrijding kwam”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Het slachtoffer kwam ten val en zijn fiets belandde tegen een geparkeerd voertuig. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en dienden de jongen de eerste zorgen toe. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar er zou geen sprake zijn van levensgevaar.

Eerder op dinsdag werd een 14-jarige fietser het slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf. Dat gebeurde in de Uitbreidingstraat in Berchem. De jongen was iets voor 8 uur onderweg naar school, maar werd opgeschept door een automobilist die geen voorrang verleende. De fietser raakte lichtgewond, maar de bestuurder reed door zonder te stoppen. Zijn vader deed op sociale media een oproep naar getuigen, maar de bestuurder werd voorlopig nog niet geïdentificeerd. jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio