© Politie Antwerpen

122 deelnemers van lockdownfeestjes verschijnen in december voor politierechter

Het Antwerpse parket heeft 122 mensen gedagvaard omdat ze de voorbije maanden aanwezig waren op verschillende lockdownfeestjes. De eerste dossiers worden op 14, 15 en 16 december behandeld tijdens drie themazittingen voor de politierechtbank in Antwerpen.

De 122 personen die gedagvaard zullen worden, werden betrapt op 17 verschillende lockdownfeestjes. “Het gaat om elf feiten in Antwerpen, twee in Brasschaat en telkens één in Deurne, Ekeren, Schoten en Putte”, legt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket uit.

Op 14, 15 en 16 december worden de eerste drie themazittingen georganiseerd voor de politierechtbank in Antwerpen. Het dossier van Putte zal dan weer gedagvaard worden voor de politierechtbank in Mechelen. Voor de politierechtbank in Antwerpen zijn er in totaal 24 coronazittingen gepland of achter de rug, in Mechelen zijn vier themazittingen geweest en staan er nog drie op de agenda. In Turnhout gaat het om in totaal 8 themazittingen.

“Intussen zullen pv’s van recente feiten in Brasschaat, Turnhout, Mol en de twee feiten van afgelopen nacht in Antwerpen aan het parket worden overgemaakt en administratief worden verwerkt. Ook deze overtreders mogen een dagvaarding in hun bus verwachten”, aldus Aerts.

De beklaagden riskeren een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en een geldboete van 208 tot 4.000 euro. “Bij veroordeling draait een beklaagde ook op voor de dagvaardings-en gerechtskosten”, klinkt het. Bij de start van de tweede lockdown verstrengde het Antwerpse parket de aanpak rond mensen die aanwezig zijn op lockdownfeestjes. jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio