© Politie Antwerpen

12-jarige betrapt met 450 voetzoekers op zak

Kiel -

In de Alfons De Cockstraat op het Kiel heeft de Antwerpse politie dinsdag een 12-jarige betrapt met een doos waarin maar liefst 450 voetzoekers zaten. De politie stelde een proces-verbaal op en zette de jongen thuis af.

Dat gebeurde tijdens een grotere actie tegen overlast zoals sluikstort, geluidsoverlast en bommetjes op het Kiel. De politie controleerde zo samen met de stedelijke diensten buurttoezicht, buurtregisseur en de stadsmarinier een wagen waarvan de bestuurder verschillende verkeersinbreuken had begaan.

“De 19-jarige bestuurder en zijn 17-jarige passagier werden omwille van hun opvallend gedrag grondig gecontroleerd. De politie vond acht dosissen cocaïne. Het duo werd gearresteerd en voorgeleid bij respectievelijk de onderzoeksrechter en jeugdrechter”, aldus de politie.

De bestuurder had bovendien slechts een voorlopig rijbewijs. “Daarmee mocht hij zijn voertuig enkel besturen in het bijzijn van zijn begeleider en geen passagiers vervoeren”, klinkt het. De wagen werd in beslag genomen.

In diezelfde Alfons De Cockstraat nam de politie vorige zondag nog 41 stuk knalvuurwerk in beslag bij een 15-jarige jongen.

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio