Sinterklaas in Edegem. © RR

Sinterklaas zal toch zijn intrede doen

Edegem, Boechout, Hove -

Grote verwelkomingen voor Sinterklaas zijn niet mogelijk door het coronavirus. Toch zal de Sint een intrede doen of aanwezig zijn in de gemeenten Edegem, Boechout en Hove.

In Boechout kunnen de kinderen Sinterklaas ontmoeten tijdens een livestream op Facebook op zaterdag tussen 17 en 18u. Op de gemeentelijke website van Boechout staat er een rechtstreekse link naar de Facebookpagina In gesprek met de Sint!.

Burgemeester Koen Metsu (N-VA) had reeds aangekondigd dat Sinterklaas en drie pieten op 5 en 6 december door alle straten van Edegem zullen trekken. Om voor iedere straat voldoende tijd te maken, komt daar met zondag 29 november nog een derde dag bij. De kinderen wordt gevraagd om vanachter het raam of vanop de oprit te wuiven. Het tijdslot van de doortocht wordt deze week bekendgemaakt via de kanalen van Edegem.

Op 5 december trekken Sinterklaas en Piet met een ‘zwaai aan je deur’-tocht door Hove. Om 10.30u begint de Sint aan zijn ronde. Vanaf 1 december is zijn route te ontdekken op de Facebookpagina van Sinterklaas in Hove.

Om voor een feestelijke doortocht te zorgen, wordt gevraagd woningen te versieren en tekeningen op te hangen. (fisp)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio