Sint en Zwarte Pieten zijn er dit jaar in Tisselt fysiek niet bij. © JB

Zoektocht naar gestolen kader van Zwarte Piet doorheen Tisselt

Willebroek -

Sinterklaas zit met zijn handen in zijn baard! Wie helpt het mysterie van de gestolen kader van Zwarte Piet op te lossen? De zoektocht is een last minute organisatie van de Dorpsraad Tisselt Vaart Wel. Je kan nog deelnemen tot en met zaterdag 5 december.

Jan Boey

Ga met je gezin op stap en verzamel de negen letters die je nodig hebt om de naam van deze Zwarte Piet te ontcijferen. Je zal ze vinden in de etalages van handelszaken en ander locaties. Myriam Van Ypperzeel is architect van dit verhaal. “Ik ga er zelf nog helemaal in op”, vertelt ze met een kinderlijk enthousiasme. “Als je de route volgt zoals beschreven staat, dan krijg je alle letters in de juiste volgorde. Weet je welke deugniet het heeft gedaan? Bezorg ons dan snel zijn naam via e-mail en laat vooral weten welk kinderen allemaal mee hebben gezocht. Vergeet niet je adres te vermelden zodat de sint voor een gepaste beloning kan zorgen”, legt ze uit.

“Lieve kindjes, Oh, oh, oh, het is toch om te wenen! De kader van Zwarte Piet is verdwenen!”, zo begint het verhaal. “Al heb ik een stil vermoeden, welke deugniet op dit plan heeft gebroed! Overal liggen hier briefjes verloren om de kader op te sporen. Daarop volgt dan de eerste tip: ‘De nacht is juist achter de rug, we vertrekken dus aan de brug’.”

Geen groot feest

Vorig jaar organiseerde de Dorpsraad van Tisselt voor ’t eerst een groots sinterklaasfeest voor alle kinderen van Tisselt, compleet met aankomst van Sinterklaas en Zwarte Piet per boot, een optocht, feestje en pannenkoeken. “Corona houdt ons tegen om de sint en zijn Pieten dit jaar met veel toeters en bellen te ontvangen. Daarom is deze zoektocht doorheen het Tisseltse dorp, een ideaal alternatief.” De Dorpsraad Vaart Wel roept wel iedereen op om de Covid-19-maatregelen op te volgen.

van.epperzeel.myriam@gmail.com
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio