© Politiezone Bodukap

Politie stelt negen inbreuken vast bij controle

Bonheiden -

De politie van de zone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) organiseerde op 24 november een grote controleactie op de Weynesbaan in Bonheiden. De actie was hoofdzakelijk gericht op het voorkomen van woninginbraken en verkeersinbreuken. De politie controleerde 42 wagens en stelde negen inbreuken vast.

De actie vond plaats op de Weynesbaan ter hoogte van de begraafplaats in Bonheiden. 42 bestuurders werden door de agenten onderworpen aan een grondige controle. Negen van hen bleken niet in orde. “Van een van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. De bestuurder bleek onder invloed van drugs”, zegt Lies Verreet van de politie Bodukap.  

Verder stelde de politie ook processen-verbaal op voor inbreuken tegen de technische eisen, de verzekering, de sociale wetgeving en voor het bezit van verdovende middelen. “Verder werden er ook boetes uitgeschreven voor het gebruik van de gsm achter het stuur en het ontbreken van een kentekenplaat aan een aanhangwagen. Tot slot kreeg een persoon een proces-verbaal voor inbreuken tegen het voorlopig rijbewijs. De bestuurder had het rijbewijs niet op zak en er was geen L-teken zichtbaar”, aldus Verreet. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio