©  BART DEWAELE

‘Verloren’ Antwerpse laptops gaan naar kansarme jongeren

De stad Antwerpen gaat laptops die in het stadsmagazijn terechtkwamen omdat ze verloren of in beslag genomen waren, systematisch opknappen en aan kansarme jongeren bezorgen. Dat besliste het schepencollege.

Bij de aanvang van de coronacrisis doneerde de stad al 2.200 laptops en tablets aan kwetsbare jongeren. 140 daarvan kwamen uit het stadsmagazijn. Het gaat daar om toestellen die niet werden opgehaald door burgers na een uithuiszetting of verloren voorwerpen die bij de politie belandden en ook na zes maanden niet werden opgehaald. Het college keurde een samenwerkingsovereenkomst goed met Digital For Youth om ook in de toekomst die laptops, tablets en pc’s weg te schenken.

De bestemmelingen zijn kwetsbare leerlingen uit het middelbaar zonder thuiscomputer. Veel jongeren volgen vandaag online les, maar niet elke jongere beschikt zomaar over een eigen computer. Digital For Youth vzw werd opgericht door DNS Belgium en Close The Gap, in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Zij zorgen voor de nodige herstellingen, vernietigen de data en installeren nieuwe software indien nodig. Een aantal erkende sociale organisaties zorgen dan voor de verdeling.  ph

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio