©  Photo News

Meghan Markle onthult dat ze miskraam heeft gehad

Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, heeft onthuld dat ze een miskraam heeft gehad. Dat schrijft ze zelf in een opiniestuk in de New York Times, waarin ze oproept tot meer openheid over het onderwerp.

jvh

Markle beschrijft in haar opiniebijdrage haar “ondraaglijke verdriet bij het verlies van een kind”, dat “door velen ervaren wordt, maar waar door weinigen over gesproken wordt.” De hertogin van Sussex voegt ook de daad bij het woord, en beschrijft in detail haar lijden: “Toen ik Archie (het eerste kind van het koppel, nvdr.) vasthield, voelde ik plots een scherpe kramp. Ik viel op de vloer met hem in mijn armen, terwijl ik een liedje zong om ons beiden te kalmeren. Het opbeurende deuntje stond in scherp contrast met mijn gevoel dat er iets grondig mis was. Terwijl ik mijn eerste kind stevig vasthield, wist ik dat ik mijn tweede aan het verliezen was.”

“Uren later lag ik in een ziekenhuisbed, en hield ik de hand van mijn man vast. Ik voelde de klamheid van zijn handpalm, en kuste zijn knokkels, die nat waren van onze beider tranen. Ik staarde leeg naar de koude witte muren, en probeerde me in te beelden hoe we dit zouden overwinnen.”

Vervolgens beschrijft Markle hoe ze “een dapper masker” probeerde te dragen in het openbaar. Zo herinnert ze zich een interview tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika, waar een journalist haar vroeg hoe het met haar ging. “Ik antwoordde: ‘Bedankt om dat te vragen. Niet veel mensen vragen of het wel goed met me gaat’. Ik gaf hem een eerlijk antwoord, niet wetende dat wat ik zei zo’n grote weerklank zou vinden bij zo veel mensen – nieuwe moeders en oudere moeders, en iedereen die op zijn of haar eigen manier in stilte aan het lijden was.”