Het Monument van de Erkentelijkheid is opvallend aanwezig op het Heidestatieplein.  © evdw

Digitaal magazine ‘Heide vertelt’ nog zeker tot eind december in te kijken

Kalmthout -

‘Heide vertelt’ is een digitaal magazine met nieuws over Heide-Kalmthout vroeger en nu. Het tijdelijke initiatief ontstond tijdens de eerste lockdown. Initiatiefnemer Louis van den Buijs wil het magazine nog uitgeven tot minstens eind dit jaar, maar hij hoopt vol te houden tot 21 maart.

Erik Vandewalle

het 45ste nummer van ‘Heide vertelt’ staat on-line. Oud-politiecommissaris Louis van den Buijs begon met dit e-magazine vlak na het ingaan van de eerste lockdown. Het maakt gebruik van de websites van de plaatselijke bins (buurtinformatienetwerken), die de volledige gemeente bestrijken.

“Het was de bedoeling tijdens die eerste lockdown de mensen toch nog een leuk moment te geven. Vooral oudere bewoners genieten ervan om te lezen over Heide en Kalmthout vroeger en nu. In het begin verschenen we twee keer per week, maar dat is teruggebracht tot één keer. Via een oproep aan alle leden van de bins in Kalmthout om artikels toe te sturen, ontstond een sterke redactieploeg. De bedoeling was om tot de zomervakantie online te blijven”, legt Louis van den Buijs uit.

“Toen die zomervakantie naderde, kregen we veel oproepen om niet te stoppen en zeker nog tot het einde van dit jaar online te blijven. Maar het kan dus nog langer worden”, geeft Louis van den Buijs mee.

Momenteel wordt het Heidestatieplein heraangelegd. De officiële opening van het vernieuwde plein is gepland voor 21 maart, als de coronacrisis het toelaat. Louis van den Buijs droomt ervan om tot dan ‘Heide vertelt’ te laten verschijnen. Net als in het begin wordt het e-magazine nog altijd op een beperkte oplage geprint. “Zo krijgen ook eenzame of oudere buren de kans om mee te lezen”, aldus nog Louis van den Buys.

https://binkalmthout.be/heide-vertelt/


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio