Legendarische ‘Welle hemme alles’-man René Van Calster (81) overleden

Heist-op-den-Berg -

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is zondag René Van Calster (81) onverwacht overleden. De man werd op slag bekend in Heist-op-den-Berg door zijn uitspraken in het Vier-programma De Slimste Gemeente enkele jaren geleden. “Welle hemme alles in Hest”, liet hij toen vallen tijdens een interview. Dat statement kreeg in zijn thuisgemeente haast onmiddellijk een soort van cultstatus.

Een parafrase uit het interview met René Van Calster tijdens De Slimste Gemeente: “Ik zeg altijd: Heist is de beste gemeente van België. Vroeger op het werk zei ik al: we hebben een zwemdok, een ijsbaan, een nieuw cultuurcentrum, een paardenren en een station. Welle hemme alles. Heb je al eens gezien hoe mooi de winkels hier zijn in de Bergstraat? Noem eens een gemeente die alles heeft zoals Heist? Zo kan je er geen enkele opnoemen. Met een ijsbaan is de helft al uitgeschakeld.”  

Beste ambassadeur

De liefde voor zijn thuisgemeente bleef niet onopgemerkt, zeker niet in Heist zelf. Welle hemme alles is intussen uitgegroeid tot een soort onofficiële lijfspreuk van de gemeente. Ook bij het team Toerisme ging het overlijden van Van Calster niet onopgemerkt voorbij.

“Hij was ongetwijfeld de beste ambassadeur die Heist ooit gekend heeft met zijn bijdrage aan De Slimste Gemeente”, klinkt het daar. “Veel sterkte aan vrienden en familie.”

Van Calster laat een echtgenote, een zoon en twee kleinkinderen na. In de herinneringen van menig dorpsgenoot zullen zijn uitspraken zeker nog lang een plaats innemen.

“Door de coronamaatregelen vindt de afscheidsplechtigheid in intieme kring plaats. Het zou mooi zijn als u ter ere van hem nog een kaarsje laat branden”, staat in het overlijdensbericht te lezen. (kvro)

www.funerarium-deryck.be


MEER OVER Video

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio