Op de vest rechts van het Spui is er nog geen openbare verlichting. © Dirk Vertommen

Stadsvest voorbij Spui krijgt volgende maand verlichting

Lier -

De vest tussen het Spuihuis en de Sionssite wordt vanaf volgende maand verlicht. De werkzaamheden liepen door de coronacrisis vertraging op.

“In het voorjaar trok Fluvius op dat deel van de vest kabels voor de geplande verlichtingspunten. Intussen zitten we in de winterperiode met korte dagen en is de verlichting nog steeds niet geïnstalleerd. Blijkbaar werden recent de zichtbare kabels voor de verschillende lichtpunten doorgeknipt en ontvreemd”, zei Walter Marien (Vlaams Belang) maandagavond op de gemeenteraadszitting.

Kabeldiefstallen

“Fluvius deelde ons mee dat ze die werken nu plant vanaf maandag 30 november. De vernieling is wellicht gelinkt aan kabeldiefstallen waardoor momenteel meerdere infrastructuurbeheerders worden geplaagd. Dat heeft geen gevolgen voor het installeren van de palen. Fluvius geeft aan dat er technisch geen probleem is om alsnog aan te sluiten met het juiste materiaal. Er is geen meerkost voor de stad. Fluvius is bovendien verzekerd voor dit soort voorvallen”, antwoordde schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

Walter Marien polste ook naar verlichting op het jaagpad van het Spui naar de Leuvense Poort tussen de twee bruggen. Maar daar wil De Vlaamse Waterweg nv volgens Wollants niet van weten.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio