©  rr

 ©  rr

1 / 2

Goed nieuws voor Fabio Jakobsen na horrorcrash: “Ik train terug”

Goed 3,5 maanden na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen zit Fabio Jakobsen weer op de fiets. Hij postte op sociale media een foto van een trainingstochtje samen met vriendin Stougje.

Werner Bourlez

Het gaat steeds beter met Fabio Jacobsen. De Nederlander van Deceuninck - Quick-Step fietst weer. En dat is best opmerkelijk na de doodsmak die hij maakte tijdens de Ronde van Polen. In de massasprint vloog hij over de dranghekken na een manoeuvre van landgenoot Dylan Groenewegen.

Hij raakte bij de valpartij zwaargewond, vooral zijn aangezicht kreeg het hard te verduren. In oktober onderging hij een reconstructie van zijn boven- en onderkaak en nu zit hij dus al op de fiets. Hij maakte een tochtje met vriendin Stougje Delore.

“Helse periode”

“Het was een helse periode”, zette hij op Facebook. “Met deze post wil ik alle dokters en specialisten bedanken voor hun hulp tijdens deze lange periode. Idem voor mijn team Deceuninck-Quick-Step en de sponsors voor de steun tijdens mijn revalidatieproces.”

“Ik kijk nu uit naar mijn volgende operatie in januari. Ondertussen zal ik langzaamaan starten met opnieuw te beginnen trainen.”

Fabio Jakobsen voor zijn crash de afgelopen zomer. ©  BELGAIMAGE

Meer sportnieuws