Renée Van Hekken en Walter Van Wetswinkel in het gezellig interieur van Kunstatelier Walden. © W&F

Schrijfster Renée Van Hekken wil met prozabundel warme boodschap brengen

EKEREN -

Ondanks de coronapandemie en het overlijden van haar partner Jos Laureys blijft Renée Van Hekken (66) een bezige bij. In haar jongste prozabundel ‘De Terugkeer’ steekt ze een hart onder de riem van al wie het moeilijk heeft. Ze schrijft over zichzelf en haar vriend Walter Van Wetswinkel, die haar steunt na het verlies van haar levensgezel.

Marc Wouters

Kunstschilder Jos Laureys en Renée Van Hekken verhuisden enkele jaren geleden van Schoten naar Ekeren. Het kunstenaarskoppel vond er onderdak in een oude herstelplaats voor fietsen in het Groot Hagelkruis. Ze installeerden er een atelier en een ontvangstruimte waar plaats is voor salonconcertjes en lezingen. Kunstatelier Walden is intussen een begrip in de regio.

Troost en steun

Maar de coronacrisis trok een flinke streep getrokken door de werking van Walden. Waar dan ook nog eens de ziekte en het overlijden van Jos bijkwam. Maar Renée Van Hekken vond troost en steun in het neerschrijven van wat ze de voorbije periode heeft meegemaakt. Ze vond inspiratie in de Hagelkruiswijk en in haar persoonlijke leven. Zo vormen in ‘De terugkeer’ de personages Sophie en Oliver min of meer het spiegelbeeld van Renéé en Walter, Jos’ boezemvriend en Renées steun en toeverlaat. Walter en diens zoon Bart maakten ook de tekening voor ‘De terugkeer’, dat het tweede deel is van een trilogie. ‘De verhalen van de wind’ verscheen in het voorjaar en ‘De briefschrijfster’ staat voor 2021 gepland.

Renée zette zich intussen ook weer aan het breien, crocheteren en het ontwerpen van kleding en accessoires voor haar uitgebreide collectie porseleinen poppen.

Het werk van Renée Van Hekken is te koop bij de Standaard Boekhandel of in Kunstatelier Walden, Groot Hagelkruis 88.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio