Strangers Tribjoet Band brengt ode aan Bob Van Staeyen met cover van ‘Antwaarpe’

Met het overlijden van Bob Van Staeyen verliest De Strangers haar vierde bandlid en lijkt het einde van de legendarische Antwerpse groep ook te zijn ingeluid. De opvolging staat echter al in de steigers met 4 TACT. Die ‘Strangers Tribjoet Band’ werd eind 2019 boven de doopvont gehouden en heeft naar aanleiding van het heengaan van Bob een cover uitgebracht van het pas tot Antwerps volkslied uitgeroepen ‘Antwaarpe’.

Ive Gorris, Robby van ’t Groenewolt, Wim Gijselinckx en Johan Van Mechelen, dat is het viertal achter 4 TACT. Ook zij zijn geraakt door het verlies van een van hun grote voorbeelden.

“Tien jaar geleden zeiden De Strangers mij dat ze graag wilden dat hun muziek opnieuw tot leven kwam omdat ze zelf al een dagje ouder werden”, zegt Robby van ’t Groenewolt. “Ze vonden mijn toenmalige groep Schuppezot daar geknipt voor. Maar door andere projecten is het er pas vorig jaar met de oprichting van 4TACT van gekomen. Bob vond dat, toen ik het hem dat in Den Moor in Ranst vertelde, een heel plezant gegeven. Ik hoop dat ik het nog mag meemaken, zei hij toen. Maar helaas heeft Bob ons maar één keer aan het werk gezien, tijdens een receptie. Hij wilde graag een echt concert bijwonen, maar door corona werd de officiële voorstelling alsmaar uitgesteld en zo is het er dus nooit van gekomen.”

Robby kende Bob Van Staeyen dus al een tijdje. “Het was een hele toffe, warme en spontane man met een hart van goud. Zijn stemkwaliteiten worden trouwens vaak onderschat, wat we merkten toen we met 4Tact begonnen. Hij kon ook enorm veel emotie in de liedjes leggen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar Ik wil ’n stad, hun versie van New York, New York van Frank Sinatra.”

Toen 4TACT zichzelf vorig jaar voorstelde, deden ze dat met een videoclipje dat op onze redactie op Linkeroever werd opgenomen.

LEES OOK. Strangers Tribjoet Band 4 TACT stelt nieuwe leden voor: “We krijgen al aanvragen uit Benidorm”

(mibl,joro)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio