De inwoners van Wechelderzande staken de koppen bijeen over de invulling van het Hof d'Intere. © Bart Van den Langenbergh

“Kasteel Hof d’Intere is ideale locatie voor evenementen”

Wechelderzande -

De inwoners van Wechelderzande (Lille) die deelnamen aan het traject Veerkrachtige Dorpen zien het Hof d’Intere vooral als een locatie voor evenementen. De oude pastorij moet een ruimte zijn voor verenigingen en vergaderingen.

In vijf sessies gingen de inwoners van Wechelderzande vanaf maart op zoek naar een nieuwe invulling voor het kasteel Hof d’Intere en de oude pastorij. Ze namen deel aan een startmoment, een online sessie, een parkspel en nog twee fysieke bijeenkomsten.

“Voor de oude pastorij is het duidelijk. Onze inwoners zien dit als locatie waar verenigingen kunnen bijeenkomen en vergaderen”, luidt het bij de gemeente Lille. “Voor Hof d’Intere ligt de puzzel moeilijker. De inwoners zien dit als evenementenlocatie, maar beseffen ook dat er weinig grote ruimtes zijn in het kasteel en dat het gebouw moeilijk toegankelijk is.”

Bewonersvisie

De gemeente bundelt alle voorstellingen en bedenkingen in een bewonersvisie. “Deze bewonersvisie nemen we mee in de verdere ontwikkeling van het Wensbeeld Wechelderzande”, aldus het gemeentebestuur. “In en rond de oude pastorij gaan we aan de slag om het gebouw de gewenste functie te geven. Als snelle verbetering willen de inwoners inzetten op meer evenementen in Wechelderzande om meer beleving te krijgen in het dorp. We gaan hen daar maximaal in ondersteunen.” (bvdl)

  

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio