Onmiddellijk na het aantreffen van het lichaam van Christine startte er een moordonderzoek op in de Bonheidense villa. ©  Dirk Vertommen

Tweede verdachte van roofmoord op Christine (70) blijft aangehouden

Bonheiden -

De 23-jarige Duitser die eind oktober werd opgepakt als tweede verdachte in de roofmoord op de 70-jarige Christine Verbeiren uit Bonheiden blijft in de cel. De raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdag met een maand.

Begin mei werd in een villa in de De Selliers de Moranvillelaan in Bonheiden het lichaam van de bewoonster, Christine Verbeiren, aangetroffen. De vrouw was met zwaar geweld om het leven gebracht en in de kelder van haar huis gedumpt.

Slachtoffer Christine Verbeiren ©  rr

Er startte een moordonderzoek op en vrij snel kwam een 20-jarige buurtbewoner in beeld als verdachte. De Angolees was aan een tankstation in het Brusselse immers opgemerkt en zou geprobeerd hebben om met de bankkaart van de omgebrachte vrouw te tanken. Hij zou ook met de auto van de vrouw hebben rondgereden. Een auto die kort na de moord werd teruggevonden in de Imeldalaan, op wandelafstand van de De Selliers de Moranvillelaan. Dat op zich was al een vreemd gegeven omdat Christine haar wagen altijd op haar oprit zette.

Lippen stijf op elkaar

De Angolees zit ondertussen al zes maanden in voorhechtenis. Of hij bekentenissen heeft afgelegd is onduidelijk. Zijn advocaten houden de lippen alvast stijf op elkaar. Eind vorige maand kwam er plots een tweede verdachte in het vizier van de speurders. Het ging om een 23-jarige Duitser uit Bonheiden. Wat zijn rol bij de roofmoord precies is, wordt volop uitgezocht. Het parket wil voorlopig niet dieper ingaan op het onderzoek en niet uitweiden over de precieze rol van de twee verdachten, noch wie de bewoonster om het leven heeft gebracht.  (tdk)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio