© Federale politie

Politie zoekt nog steeds “bijzonder agressieve” relschopper in Blankenberge

De federale politie blijft op zoek naar de relschoppers die begin augustus amok maakten op het strand in Blankenberge. Het vraagt daarvoor nu om hulp van het brede publiek, aan de hand van een opsporingsbericht met bijhorende videobeelden.

jvh

De feiten speelden zich af op op zaterdag 8 augustus omstreeks 17.20 uur: “Op één van de warmste dagen van de zomer bevonden families op daguitstap en zonnebaders zich plots middenin gevechten”, aldus het opsporingsbericht. “De vechtpartijen, veroorzaakt door een groep jongeren, ontaardde in rellen. De reddingsdiensten, burgers en politiemensen vormden al snel het doelwit van deze geëxciteerde jongeren, die met alles begonnen te gooien dat in hun bereik lag : zand, stoelen, ligzetels, parasols en achtergelaten speelgoed.”

De politie bevestigt dat er reeds “verschillende daders en provocateurs” aangehouden en verhoord werden, maar is nog steeds op zoek naar de identiteit van één verdachte “die zich bijzonder agressief gedroeg, hij deelde een slag uit aan een redder en een burger”. Het gaat om “een man van ongeveer 25 jaar oud en ongeveer 1,70 meter lang, hij is normaal gebouwd en heeft een getaande huidskleur en kort donker krullend haar. Op de dag van het feiten droeg hij een oranje short.”

“Herkent u deze persoon of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders”, klinkt het. “Discretie wordt verzekerd.” Dat kan op het gratis telefoonnummer 0800/30.300, of via email op opsporingen@police.belgium.eu.