Kleuterleidster Melanie De Meyer bij Van Opstal-Van Boxel, een van de deelnemende bakkers.  

Kleuterleidster maakt lokale bakkers warm voor zelf uitgevonden sinterklaasspel

Brecht -

Na de pompoenwandeling is er nu het sinterklaasspel. Met dank aan kleuterleidster Melanie De Meyer. Ze bedacht niet alleen een toffe nieuwe corona-activiteit, maar wist drie Brechtse bakkers warm te maken om lekkers te schenken aan de winnaars.

Tijdens de verlengde herfstvakantie stippelde de Brechtse kleuterleidster al een pompoenwandeling voor de allerkleinsten uit in het gemeentecentrum. “De reacties daarop waren erg positief. Het gaf me zoveel voldoening dat ik nog eens aan de slag ben gegaan. Bij dit spel wilde ik ook oudere kinderen betrekken, dus moest ik op zoek naar iets ‘moeilijkers’. Ik moest mijn creativiteit nog maar eens de vrije loop laten.” Het resultaat: een sinterklaasspel in het gemeentepark. Je moet er naar de letters SINT en PIET zoeken. Heb je een letter gevonden, dan scan je de QR-code bij de afbeelding naast de letter. De code leidt tot een vraag. Het antwoord daarop vul je in in het kruiswoordraadsel op het zoektochtblad. “Kleuters hebben veel plezier bij het zoeken van de letters, de oudere kinderen vinden meer uitdaging in het spel zelf. Zo is er voor ieder wel iets.”

Maar hier stopt het niet bij, want een ingevuld kruiswoordraadsel levert ook lekkers op bij een van de drie deelnemende Brechtse bakkers: Meeussen, Van Opstal-Van Boxel en Augustijns-Leenaerts. “Ik ben zelf naar de bakkers gestapt en die reageerden allemaal enthousiast.” Op 6 december trekt elke bakker uit alle inzendingen nog één winnaar die nog een extra lekkernij mag verwachten.

 ella

Instagram: creatieve.mieMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio