Tram 3 zal vier weken niet rijden tussen halte P+R Linkeroever en Melsele. 

Tram 3 zal vier weken niet rijden tussen halte P+R Linkeroever en Melsele. © Christophe Van Couteren

Vanaf vandaag vier weken geen tram tussen Linkeroever en Melsele

Antwerpen, Zwijndrecht -

Tramlijn 3 rijdt van vandaag 27 november tot en met dinsdag 22 december lang niet tussen de halte P+R Linkeroever en de eindhalte in Melsele. Er worden vervangbussen ingelegd die om de tien minuten zullen rijden.

De tramverbinding moet tijdelijk uit dienst genomen worden voor de Oosterweelwerken op de Blancefloerlaan nabij het toekomstige P+R-gebouw Linkeroever. Dat betekent dat er op het traject tussen de halte P+R Linkeroever en Melsele om de tien minuten vervangbussen ingelegd worden.

De afgelopen maanden reed de tram in deze werfzone in beide richtingen over een spoor. Een tramwissel regelde de overgang van dubbelspoor naar enkelspoor. De volgende vier weken wordt deze spoorwissel verwijderd en begint de aannemer met de bouw van de nieuwe halte Verbrandendijk.

De werken aan de trambedding op de Blancefloerlaan zijn in oktober 2019 gestart en duren tot januari 2022. De werken zijn nodig om een betere overstapplek te bouwen van de auto naar het openbaar vervoer aan de nieuwe P+R Linkeroever.

De aannemer heeft de opdracht gekregen om de hinder tijdens de werken tot een absoluut minimum te beperken. Daarom wordt er gedurende vier weken tussen 5u ’s ochtends en 22u ’s avonds gewerkt. Ook op zaterdag. (pvdp)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio