Themabeeld uit 2019 van Annemieke De Bruyne, een studente leescoach. ©  Marc Gysens

Voorleesmoment via een filmpje dankzij digitale verhalenkoffer

Sint-Katelijne-Waver -

De bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver lanceert deze week een tiental filmpjes op de gemeentelijke website en sociale media van mensen die een verhaal voorlezen. Het is namelijk Voorleesweek, maar door de coronamaatregelen kunnen klassen niet ter plaatse komen.

Nog tot en met zondag 29 november vindt de Voorleesweek van Iedereen Leest plaats. “Omdat voorlezen voor grote groepen kinderen door de coronacrisis niet mogelijk is, werkte de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver samen met Het Huis van het Kind een digitaal alternatief uit”, zegt schepen Sarah De Keyser (CD&V). “Deze week verschijnen er een tiental filmpjes op de website en Facebook van verschillende mensen die een verhaal voorlezen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Kamishibai, een verteltechniek waarbij het verhaal ondersteund wordt door prenten.”   

Een huis voor Harry

Het is de bedoeling dat de filmpjes uit de digitale verhalenkoffer van de bibliotheek thuis of in de klas getoond worden aan de kinderen. De Keyser mocht zelf ook een verhaal inlezen. Ze koos voor ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. “Ondanks de coronacrisis wilden we met de bibliotheek graag opnieuw deelnemen aan de Voorleesweek. Zo kunnen we het belang en het plezier van voorlezen dit jaar alsnog onderstrepen.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio