©  BELGAIMAGE

Tot veertig maanden cel gevorderd voor mensensmokkel langs E34

Lille, Antwerpen -

Het openbaar ministerie heeft maandag celstraffen tot veertig maanden gevorderd voor drie mannen die vervolgd worden voor mensensmokkel. De feiten waren vorig jaar aan het licht gekomen na een steekpartij op een snelwegparking langs de E34.

Bron: BELGA

Op de parking langs de E34 in Lille had op 30 augustus 2019 een groep transmigranten verzameld om op een vrachtwagen richting Verenigd Koninkrijk te worden gezet. Er ontstond een gevecht en Ahmed A. werd daarbij aangevallen met een mes. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de meesten al gevlucht. Vier personen werden opgepakt.

Een van hen wees Zakaria M. en Noredin A. als mensensmokkelaars aan. Het waren gekende begeleiders uit het Maximiliaanpark in Brussel. Ze vroegen 3.000 euro voor een transport naar het Verenigd Koninkrijk. Ook Ahmed A. werd aangeduid als smokkelaar. Zij beslisten op de parking wie er in een vrachtwagen mocht en wie niet.

Uit telefoononderzoek bleek dat de drie beklaagden geregeld contact met elkaar hadden. In de gsm van Noredin A. werden berichten gevonden over het vervoeren van personen, betalingen van transporten en hoe de politiecontroles hun werk bemoeilijkten. Ze reden ook alle drie meermaals naar de parkings langs de E34.

Het openbaar ministerie vorderde veertig maanden cel voor Noredin A. en drie jaar cel voor Zakaria M. en Ahmed A. De drie beklaagden laten verstek gaan op hun proces. Vonnis op 22 december. blg

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio