De studenten 7de retailmanagement & visual merchandising: Nihad El Aamraoui Yada, Lisa Janssens, Safira Lemaire, Ouissal Mouzouri, Liese Pleijsier en Amber Van Sanden (tweede van links). © JB

Leeronderneming ‘Maison Rose’ is (voorlopig) alleen webshop

Boom -

De leeronderneming Maison Rose is vanwege de coronacrisis geen ‘fysieke’ winkel maar uitsluitend een webshop. Veiligheidshalve werd gekozen voor een aanbod dat bestaat uit de best verkochte producten van de afgelopen 15 jaar OLVI-leerondernemingen.

Jan Boey

De leeronderneming is een initiatief van de Unie van Zelfstandige Ondernemers en wil jonge mensen met kennis van zaken voorbereiden op een zelfstandig beroep.

Gezien de coronacrisis was er dit jaar weinig keuze. Ofwel ging het project gewoon niet door ofwel moest het worden aangepast aan het ‘nieuwe normaal’. De begeleidende leerkrachten Ann Van Wesemael, Freya Peeters en Sharon Moerenhout spreken over een déjà-vu. “Vorig schooljaar bracht corona ons al in de problemen. We waren nog hoopvol begonnen in september, maar het heeft niet mogen zijn. Bestellen moet dus via de webshop.”

De zes leerlingen van het zevende jaar Retailmanagement en Visual Merchandising hebben de afgelopen maanden hard gewerkt . Amber Van Sanden vertelt dat er bewust werd gekozen voor ‘Maison Rose’ en dus niet voor een Engelse naam. “We hebben alles zelf in handen genomen: het concept, het logo, de inrichting, de contacten met leveranciers, de promotie, enz. Een openingsmoment met toeters en bellen, kon helaas niet.”

Alleen de best verkochte producten van 15 jaar leeronderneming zitten dit jaar in het gamma: Italiaanse specialiteiten, chocolade, wijnen, prosecco, decoratiespullen, basis-verzorgingsproducten en lifestyle-items. Al dan niet in zelf samengestelde geschenkmanden. Amber Van Sanden vraagt om te bestellen via de webshop. “Je krijgt een bevestigingsmail, je betaalt en als het geld op onze rekening staat, kan je de bestelling komen afhalen in OLVI, Bassinstraat 15 in Boom.” Dat kan elke dag van 8.30u tot 16u behalve woensdag, dan is het maar tot 12u. Op Vrijdag en in het weekend is de webshop gesloten. Er wordt ook niet aan huis geleverd. Zodra winkelen terug mag, zijn dit meteen ook de openingsuren van Maison Rose.

www.easywebshop.com/maisonrose, 03-880.27.35

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio