© Politie Antwerpen

Politie neemt wagen van bestuurder met bijna 285.000 euro aan openstaande boetes in beslag

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend zes wagens in beslag genomen van eigenaars die hun achterstallige boetes niet konden betalen. Alles samen ging het over 344.622 euro, een persoon was goed voor maar liefst 284.141,99 euro aan openstaande boetes.

“De grootste wanbetaler kon bij de lurven gevat worden dankzij een goede samenwerking met Politiezone HEKLA”, zo stelt de Antwerpse politie. Volgens de politie waren de betrokken personen ook nog eens gekend voor drugsfeiten of feiten die aan drugs verbonden zijn. Advocaat Kris Masson weerlegt die stelling echter. De wagen is eigendom van zijn cliënte, een invalide vrouw uit Lint.

“Het betreft een zaak die al van 2006 hangende is. Mijn cliënte was toen verwikkeld in een moeilijke relatie”, aldus Masson. Hij stelt dat de wagen indertijd laattijdig in beslag werd genomen en dat de vordering daardoor mogelijk verjaard is. In maart van volgend jaar komt de zaak opnieuw voor het hof van beroep. “Dan is het raar dat men in volle coronacrisis met zes mensen en een groot machtsvertoon op een zaterdag deze wagen mogelijk zonder geldige reden in beslag komt nemen”, vindt Masson.

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio