Themabeeld. 

Themabeeld. ©  Photo News

Man doet zich voor als vrouw op datingapp en perst 25 slachtoffers af met naaktfoto’s

Een 27-jarige man uit Antwerpen staat terecht omdat hij verschillende mannen had proberen afpersen met naaktfoto’s. Ze hadden die naar de beklaagde gestuurd, denkende dat hij een vrouw was die ze via een datingapp hadden leren kennen, maar niets bleek minder waar. De procureur vorderde achttien maanden met probatie-uitstel.

Een slachtoffer had op 11 februari aangifte gedaan. Hij had via een datingapp een vrouw leren kennen, die zich ‘Britt Wouters’ noemde. Na een tijdje gechat te hebben, wilde ze graag (naakt)foto’s van hem hebben. De vrouw stuurde daarna ook aan op seksuele betrekkingen. Toen het slachtoffer dat weigerde, dreigde ze zijn naaktfoto’s openbaar te maken. Ze stelde vervolgens voor om te masturberen voor de webcam.

Via het IP-adres kon ‘Britt’ geïdentificeerd worden. Het ging om een 27-jarige man, die de feiten meteen bekende. Hij vertelde de politie dat hij zich verveelde en dat hij wilde testen hoe ver hij de mannen kon krijgen. De beklaagde bleek inderdaad nog meer slachtoffers gemaakt te hebben: op een half jaar tijd hadden 25 mannen hem naaktfoto’s gestuurd. Hij had zich telkens voorgedaan als Britt.

Freelance fotograaf

Uit de conversaties die in zijn gsm werden aangetroffen, bleek dat hij hen wist te overhalen om naaktfoto’s te sturen door zich voor te doen als freelance fotograaf voor bekende modemerken. De beklaagde had in een twaalftal conversaties ook bedreigingen geuit, als de slachtoffers niet wilden doen wat hij vroeg. Hij zou dan hun naam, telefoonnummer en de gesprekken online zetten.

De beklaagde, die zichzelf verdedigde, vertelde de rechtbank dat hij op het moment van de feiten in een diep dal zat. “Ik voelde me niet geliefd, ik zat niet goed in mijn vel en ik wilde een babbel hebben. Ik had het ook moeilijk met de coronamaatregelen.”

De twintiger zat naar eigen zeggen twee maanden in voorhechtenis en is nu in therapie waardoor hij zich beter voelt. Hij vroeg de rechtbank om rekening te houden met zijn blanco strafblad. “Ik ben nog nooit met de politie of het gerecht in aanraking geweest en ik zou graag een opschorting of een werkstraf krijgen.”

Vonnis op 22 december. blg, jtp

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio