©  Photo News

Wout van Aert en Remco Evenepoel genomineerd voor Velo d’Or

De namen van de genomineerden voor de prestigieuze Velo d’Or zijn bekendgemaakt. Onder hen ook twee landgenoten: Wout van Aert en Remco Evenepoel.

De Velo d’Or is een trofee uitgereikt door het Franse wielerblad Vélo Magazine. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt door een aantal internationale wielerjournalisten. De winnaar wordt begin december bekendgemaakt.

Anna van der Breggen en Pauline Ferrand-Prevot zijn de enige twee vrouwen op de lijst. Vorig jaar won Julian Alaphilippe de Trofee. Sinds deze verkiezing in 1992 voor het eerst werd georganiseerd, mocht al drie keer een landgenoot de trofee in ontvangst nemen: Johan Museeuw, Tom Boonen en Philippe Gilbert. Straks Van Aert of Evenepoel? Zij zijn niet toevallig de twee favorieten voor de Flandrien, de jaarlijkse wielertrofee van Het Nieuwsblad.

De vijftien genomineerden

Julian Alaphilippe, Sam Bennett, Remco Evenepoel, Caleb Ewan, Pauline Ferrand-Prevot, Jakob Fuglsang, Filippo Ganna, Tao Geoghegan Hart, Marc Hirschi, Daniel Felipe Martinez, Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Wout van Aert, Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel. (gvdl)

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws