©  BELGA

Achterstallige verkeersbelasting leidt politie naar dealers: wagen in beslag genomen

Merksem -

Tijdens een verkeerscontrole merkte de Antwerpse politie woensdag twee flessen lachgas op in de koffer van een wagen. In de wagen trof de politie ook nog negen zakjes marihuana, 3,5 gram cocaïne, 76 gram heroïne en 180 gripzakjes aan.

De bestuurder werd gearresteerd, maar hij gaf aan dat de wagen van een vriend was. “Die kwam zich later bij de politie aanmelden om de achterstallige verkeersbelasting te betalen, maar het lukte hem niet om de 2.600 euro te betalen. Gezien zijn vermoedelijke betrokkenheid bij drugshandel, is ook die man gearresteerd”, zegt de Antwerpse politie. Bij hem thuis vond de politie nog meer cocaïne en luxeproducten. De wagen werd in beslag genomen.

Tijdens de verkeerscontrole van het wijkteam van Merksem en Luchtbal en de Vlaamse Belastingdienst werden afgelopen woensdag 37 voertuigen gecontroleerd. “Bij 30 voertuigen kon voor 18.128 euro aan achterstallige belastingen geïnd worden”, klinkt het. Drie bestuurders die de openstaande boetes niet konden betalen, zagen hun wagen in beslag genomen worden.

De politie stopte ook negen wagens waarvan de technische keuring vervallen was. “Voor één wagen was de keuring al vervallen sinds 2017. De politie nam ook een auto in beslag die niet verzekerd was.” Tot slot deelde de politie ook boetes uit voor enkele ouders die hun kinderen zonder veiligheidsgordel vervoerden en een bestuurder die het oranje verkeerslicht negeerde.

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio