© Politie Antwerpen

Afgelopen weekend vier dealers opgepakt: politie neemt cocaïne, cannabis en heroïne in beslag

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend vier drugsdealers opgepakt. Dat gebeurde tijdens verschillende acties tegen druggerelateerde overlast in de directe omgeving van de Korte Zavelstraat, de Diepestraat en de Gasstraat.

De eerste dealer werd op het Stuivenbergplein betrapt toen hij drugs aan een vrouw verkocht. “Hij had nog acht verkoopseenheden cannabis en cash geld op zak”, vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Bij hem thuis trof de politie nog meer cash geld, ruim 20 gram cannabis, verpakkingsmateriaal, een weegschaal en een boksbeugel aan. Hij werd gearresteerd.

Wat later stelden de leden van het wijkondersteuningsteam (WOT) City een tweede deal vast. “De verdeler stapte in de Nijverheidstraat bij de klant in de wagen om de drugs te verkopen. Toen hij de wagen kort nadien weer verliet, arresteerde de politie hem”, aldus Bruyns. Bij hem thuis werd cocaïne, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal en verschillende mobiele telefoons in beslag genomen. De minderjarige zal bij de jeugdrechter komen.

Vrouwelijke dealers

Een nerveuze beller leidde het WOT zaterdag naar nog twee dealers. Ter hoogte van het kruispunt van de Gasstraat met de Wilgenstraat was een man constant aan het bellen tot er een kleine wagen met twee vrouwen in kwam aanrijden. “Een van hen leek iets uit te wisselen met de man waarna de wagen vertrok. Het adres van de dames kon achterhaald worden en er volgde een huiszoeking”, klinkt het.

Daar vond de politie 7.000 euro, meer dan 80 klaargemaakte dosissen cocaïne en heroïne, ruim 20 gram pure cocaïne en 80 gram heroïne die nog verdeeld moest worden. In de auto vond de politie nog 16 dosissen heroïne en 21 dosissen cocaïne. De dames waren op het adres aanwezig en werden gearresteerd, ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

“De politie houdt het verhoogd toezicht in de omgeving om de overlast terug te dringen en het onveiligheidsgevoel te verminderen”, stelt de politie nog.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio