© atv

Politie legt lockdownfeestje met 20 aanwezigen stil in Brasschaat

Brasschaat -

De lokale politie Brasschaat heeft zaterdagavond een lockdownfeestje stilgelegd. In een privéwoning trof de politie 20 personen aan die een feestje hielden.

Een politiepatrouille kwam zaterdagavond iets voor middernacht het lockdownfeestje op het spoor omdat er zo veel wagens geparkeerd stonden voor de woning. “Twintig personen tussen de 20 en de 35 jaar oud waren er een feestje aan het bouwen”, vertelt korpschef Barbara Cloet van de lokale politie Brasschaat.

De politie legde het feestje meteen stil. “Er werden processen-verbaal opgesteld met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie”, aldus Cloet. Tijdens andere controles in de loop van het weekend stelde de politie van Brasschaat overigens nog twaalf andere pv’s op voor mensen die de coronamaatregelen niet naleefden.

Eerder deze maand legde de politie in Brasschaat nog een ander lockdownfeestje stil in motel Van der Valk aan de Bredabaan. Toen bouwden twaalf personen in twee kamers een feestje, voorzien van sterke drank en lachgasflessen.

Het Antwerpse parket kondigde onlangs nog strengere maatregelen rond lockdownfeestjes aan. Vermoedelijk zijn dergelijke feestjes namelijk een belangrijke bron van bijkomende besmettingen. Sinds begin november wordt geen minnelijke schikking meer voorgesteld worden aan meerderjarigen die op zo’n feestje betrapt worden en worden betrokkenen meteen gedagvaard voor de rechtbank. Het risico op een boete die hoger ligt dan 250 euro wordt zo ook meteen een pak groter.

Eerder deze maand werd er in een motel in Brasschaat ook al een lockdownfeestje stilgelegd. © atv

 jtpMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio