©  BELGA

Nergens meer goals als bij Beerschot, Bayern München is dichtste achtervolger

En of het carnaval is op het Kiel. Na de zege tegen Anderlecht zijn de Mannekes opgerukt naar de tweede plaats in de Jupiler Pro League. En, nog leuker, Europees toppen ze het klassement van meeste goals per wedstrijd, inclusief de tegendoelpunten.

LEES OOK. Top in toppers: zo won Beerschot ook van Anderlecht

Bijgevoegde statistiek (zie hieronder) houdt geen rekening met het voorbije weekend. Voor de interlandbreak stond Beerschot netjes tweede achter… Bayern Munchen, de winnaar van de meest recente Champions League. Nu kan je op twee manieren hoog in deze ranking komen. Door zelf veel te scoren, of door zelf veel doelpunten tegen te krijgen. Het verklaart de derde plaats van VVV-Venlo. Zij verloren eind vorige maand met… nul-dertien van Ajax. Zo kan het dus ook.

Maar niet bij Beerschot. Op het moment van de berekening scoorden de Ratten drieëndertig keer en hadden ze dertig goals geïncasseerd, goed voor 5,25 goals per wedstrijd.

Het plaatje wordt nog fraaier wie er de meest recente speeldag bijtelt. Bayern München bleef steken op een gelijkspel (1-1) tegen Werder Bremen en ziet zijn wedstrijdgemiddelde dalen naar vijf. Beerschot daarentegen klopte Anderlecht (2-1) en ziet zijn wedstrijdgemiddelde weliswaar ook dalen maar slechts naar 5,07, een fractie beter dan de Duitse Rekordmeister. Cru gesteld: Beerschot is momenteel de meest attractieve ploeg van Europa dankzij… een late tegentreffer van Anderlecht-spits Lukas Nmecha.(gvdl)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws