© Politie Antwerpen

Politie vindt meer dan 2 kilo cannabis in luchtledig verpakte zakken onder motorkap

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zondag meer dan 2 kilogram marihuana in beslag genomen bij een controle op de A12 in Berendrecht. De drugs zaten verstopt onder de motorkap in twee grote, luchtledig verpakte zakken.

Tijdens een actie tegen internationaal drugstoerisme had de mobiele eenheid van de Antwerpse politie zondagmiddag een controlepost opgezet aan de Steenovenstraat, ter hoogte van de afrit Berendrecht op de A12.

Iets na 15 uur controleerde de mobiele eenheid er een Nederlandse wagen. In de wagen lag een lege lachgasfles en verschillende ballonnen. “Drugshond Leo doorsnuffelde de auto en gaf aan dat er onder de motorkap mogelijk wat te vinden zou zijn”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Onder de motorkap trof de politie inderdaad iets aan. “In twee grote, luchtledig verpakte zakken zat voor meer dan twee kilogram cannabis verstopt. In de auto zelf vond de politie nog een aantal gekleurde pillen waarvan vermoed werd dat het om xtc gaat”, aldus Bruyns nog. De bestuurder, een 23-jarige Nederlander, werd opgepakt. De onderzoeksrechter besliste de man aan te houden. Zijn auto is in beslag genomen.

 © Politie Antwerpen

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio