©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dronken bestuurder betrapt na feestje met vier jongeren op achterbank

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens weekendcontroles in Mechelen en in Willebroek zestien dronken bestuurders uit het verkeer genomen. Onder hen een dronken chauffeur die met vier jongeren terugkeerde van een nachtelijk feestje. In totaal kregen 41 personen tijdens de alcoholcontrole een boete van 250 euro omdat ze de Covid-19-maatregelen negeerden.

Leo De Nijn

Vier bestuurders moesten onmiddellijk hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Dat was het geval voor een bestuurder die na middernacht werd gecontroleerd en met 1,6 promille in zijn bloed, zwaar gedronken had. “Bij hem in de auto zaten nog vier jongeren, die allemaal op een ander adres wonen. Omdat ze met vijf in de auto zaten, wordt dit beschouwd als een samenscholing. Ook niemand droeg een mondmasker. Het vijftal kwam van hetzelfde feestje. Iedereen kreeg een boete van 250 euro”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Vorig weekend werden tijdens gelijkaardige controles ook meer dan veertig personen beboet omdat ze de Covid-19-maatregelen negeerden. Dit weekend werden hiervoor 41 processen-verbaal opgemaakt.

Zonder rijbewijs op stap

Normaal zou de politie nog twee rijbewijzen meer onmiddellijk hebben ingetrokken. Maar de beide bestuurders hadden zelfs geen rijbewijs. De 21-jarige chauffeur was onder invloed van cannabis en negeerde voor de tweede maal op korte tijd de ingestelde avondklok.

De andere bestuurder, die met andermans auto reed, was onder invloed van cocaïne en cannabis. Hij gaf toe drie joints en een lijntje coke te hebben gesnoven. In zijn voertuig werden nog restanten van cocaïne, een joint, een busje pepperspray en een mes aangetroffen. De beide voertuigen werden 12u ter plaatse ingehouden.

Zes bestuurders kregen een rijverbod van zes uur. Drie bestuurders moesten hun auto voor drie uur aan de kant laten staan. Een jongeman van 20 is een beginnend bestuurder. “Hij is nog geen twee jaar houder van een rijbewijs. Hij is ook hardleers, want in juni van dit jaar, kreeg hij een proces-verbaal voor dronken sturen”, gaat de hoofdinspecteur verder.

Tijdens de actie weigerde een autobestuurder te stoppen hoewel de agenten meermaals zwaaiden met een rode toortslamp. Dat komt de chauffeur op een overtreding van de vierde graad te staan. Hij zal ook voor de politierechter gedaagd worden.

Tenslotte lieten de inspecteurs een fietser stoppen omdat hij zonder voorlicht reed. Maar er was meer aan de hand. De fietser had 2,2 promille alcohol in zijn bloed. Zijn fiets werd voor zes uur ingehouden en hij mocht te voet zijn weg naar huis verder zetten. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio