©  BELGA

Seraing houdt Westerlo in het Kuipje in bedwang

Geen zes op zes voor Westerlo. Daarvoor voetbalde het tegen Seraing te onzuiver en dwong het te weinig kansen af. Igor Vetokele bracht de thuisploeg wel vanop de stip op voorsprong. Maar met een rake kopbal sleepte de ingevallen Ndiaye verdiend een gelijkspel uit de brand voor Seraing. Overigens het eerste gelijkspel voor de Luikenaars dit seizoen.

Bob Peeters voerde één wijziging door aan het elftal dat woensdag aan de inhaalwedstrijd tegen Deinze begon: Pietro Perdichizzi, negentig minuten op de bank tegen de Oost-Vlamingen, nam zijn plaats terug in. Kurt Abrahams betaalde een voor zijn normale doen wat anonieme wedstrijd woensdag met een bankzitterstatuut.

Bij Seraing bracht Emilio Ferrera met Benjamin Boulenger en Sami Lahssani twee nieuwe namen, in vergelijking met de inhaalwedstrijd tegen Deinze, aan de aftrap. Abdelhadif El Badaoui Sabri en Brahim Sabaouni betaalden het gelag voor de 3-0-nederlaag in Deinze.

De eerste dreiging kwam van de bezoekers. Antoine Bernier kopte in de vierde minuut over. De topschutter uit eerste klasse B, Georges Mikautadze, besloot drie minuten later voorlangs. Seraing kwam in minuut twintig opnieuw opzetten. Aanvoerder Théo Pierrot dwong doelman Berke Özer tot een parade.

Dé kans

Iets voorbij halfweg de eerste helft dan toch een eerste kans voor Westerlo en wat voor één. Atabey Ciçek zette zich door op de linkerflank en Igor Vetokele schoof de bal van dichtbij onbegrijpelijk naast. Westerlo liet dé kans op een voorsprong liggen.

Beide ploegen bleven vrank en vrij voetballen. Antoine Bernier besloot naast. In een scrimmage voor het doel van Westerlo gleed Mikautadze door op het been van Özer. Het leverde hem prompt de eerste gele kaart van de wedstrijd op. Op slag van rust pikte Tuur Dierckx de bal prima mee. Maar Benjamin Boulenger was net op tijd terug om Dierckx af te stoppen.

Tweede helft

Het eerste gevaar in de tweede helft was een schot vanuit een schuine hoek van Mikautadze in het zijnet. Danijel Milicevic testte op zijn beurt de vuisten van Özer. Voor Bob Peeters meteen het sein om een eerste wissel door te voeren. Tuur Dierckx maakte plaats voor Kurt Abrahams en vijf minuten later mocht ook diepe spits Ciçek gaan rusten.

De tweede ploegen leken in die tweede helft vooral beducht voor de fatale counter en hadden ook veel brandstof verbruikt. Plots was er opwinding voor het doel van de jonge Guillaume Dietsch. Matias Lloci zwiepte de bal voor doel en in een duel ging de ingevallen Ambroise Gboho neer in een duel met Yahya Nadrani.

 

 ©  BELGA

Scheidsrechter Kevin Debeuckelaere twijfelde niet en legde de bal op de stip. Igor Vetokele - een strafschop gemist tegen RWDM - nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde doelman Dietsch naar de verkeerde hoek. Voor Vetokele zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Tot grote frustratie van Emilio Ferrera die bleef jammeren en met een rode kaart naar de tribune moest.

Westerlo leek de schaapjes op het droge te hebben. Tot Gérald Kilota de linkerflank afdweilde en de ingevallen Amadou Dia Ndiaye met een rake kopbal zijn voorzet binnen kopte. Een verdiende gelijkmaker voor Seraing. Kilota kreeg er geen genoeg van en zijn harde knal werd met een schitterende redding door Özer uit zijn doel geranseld.

WESTERLO: Özer, Soumah, Antunes, Perdichizzi, Lloci, Keita, Van Eenoo, Mabea, Dierckx, Ciçek, Vetokele

SERAING: Dietsch, Swert, Nadrani, Boulenger, Kilota, Milicevic, Pierrot, Lahssani, Bernier, Mikautadze, Jallow

VERVANGINGEN: 61’ Dierckx door Abrahams, 66’ Ciçek door Gboho, 74’ Milicevic door El Badaoui Sabri, 79’ Jallow door Ndiaye, 85’ Vetokele door Janssens

DOELPUNT: 73’ Vetokele 1-0 (strafschop), 87’ Ndiaye 1-1

GELE KAARTEN: 41’ Mikautadze, 54’ Lloci, 71’ Nadrani, 78’ Lahssani, 82’ Gboho

RODE KAART: 75’ Emilio Ferrera

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere 

 

 ©  BELGA

Bart D’haene

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws