De Spaanse premier Pedro Sanchez. 

De Spaanse premier Pedro Sanchez. ©  EPA-EFE

Na Duitsland heeft nu ook Spanje vaccinatieprogramma klaar

Spanje begint in januari met een grootschalige campagne om de bevolking in te enten met een vaccin tegen het coronavirus. Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sanchez zondag aangekondigd.

admBron: BELGA

Volgens Sanchez kan een “zeer substantieel deel” van de 47 miljoen Spanjaarden in het eerste kwartaal van volgend jaar worden gevaccineerd, citeert de krant El País hem.

Spanje is samen met Duitsland het eerste EU-land met een compleet vaccinatieplan, maakt de Spaanse premier zich sterk. “We hebben een aantal moeilijke maanden voor de boeg, maar de routekaart is getekend”, zei hij. Spanjaarden zullen op 13.000 vaccinatiepunten een spuitje kunnen krijgen. Sanchez belooft ook nog om meer middelen vrij te maken voor extra zorgpersoneel.

In Spanje zijn intussen al meer dan 46.000 mensen overleden aan COVID-19, waarmee het Zuid-Europese land op de negende plek wereldwijd komt te staan.

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA keurt mogelijk in de tweede helft van december de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna goed, waarmee ze voorwaardelijk zijn toegelaten op de Europese markt. Aanvankelijk zullen de middelen echter wellicht maar in heel kleine hoeveelheden beschikbaar zijn, waarschuwde de Europese Commissie eerder deze week nog.

MEER OVER Coronavirus