De politie van de zone Kempen Noord-Oost vatte post aan de grensovergang in Poppel. 

De politie van de zone Kempen Noord-Oost vatte post aan de grensovergang in Poppel. © RR

Politie vat 21 drugstoeristen bij de kraag

Poppel -

De politie van de zone Kempen-Noord Oost (Keno) heeft zaterdag in Poppel (Ravels) 21 drugstoeristen bij de kraag gevat. Bij een achtervolging raakte een inspecteur van de politie lichtgewond.

Het team Drugs en Verkeer van de politie vatte post aan de grensovergang in Poppel en betrapte in totaal 21 bestuurders bij de invoer van verdovende middelen uit Nederland. De politie nam onder meer 100 gram cannabis en 20 gram hasj in beslag.

Er werden ook gsm-toestellen in beslag genomen in het kader van een onderzoek naar bendevorming. De politie betrapte nog drie personen met messen op zak. Een agent raakte lichtgewond toen hij te voet achter een man liep die wilde wegvluchten van de controlepost.

Een andere persoon maakte amok en weigerde te vertrekken. Hij werd gearresteerd en mocht een tijd gaan afkoelen in de politiecel. Het team Vreemdelingen ging samen met de sociale inspectie in de politiezone op pad voor controle in totaal negen nachtwinkels en horecazaken.

De politie stelde telkens vier pv’s op voor zwartwerk en schijnzelfstandigheid. Een persoon vluchtte nog weg, maar kon snel gevat worden. In een nachtwinkel was een illegaal aan de slag. Er werden ook nog drie inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. (bvdl)   

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio