©  Jef Matthee

Politie legt lockdownfeestje stil

Turnhout -

De politie Regio Turnhout heeft in de nacht van zaterdag op zondag een lockdownfeestje stilgelegd in een appartement in het centrum van Turnhout.

Dat gebeurde volgens de politie na een melding van geluidsoverlast in een appartement waar er de voorbije maanden al vaker politietussenkomsten waren voor nachtlawaai.

“Toen één van onze interventieploegen ter plaatse kwam, zagen onze collega’s vanop straat enkele jongeren dansen in een appartement op de eerste verdieping”, luidt het bij een woordvoerder van de politie. “Een aantal ramen van het appartement was met doeken dichtgemaakt, wellicht om het feestje zo onopgemerkt mogelijk te kunnen laten doorgaan. Toen onze collega’s aanbelden en één van de aanwezigen vroegen om een controle in het appartement te mogen verrichten, werd hen dat geweigerd.”

Uiteindelijk gaf het parket de politie toch de opdracht om het appartement te betreden. In het appartement troffen de inspecteurs zeven jongeren aan, van wie zes zich hadden verscholen in de twee slaapkamers. Alle jongeren werden geïdentificeerd en krijgen boete.

Een van de jongeren werd bestuurlijk aangehouden. Een andere jongere die nog minderjarig is, werd gearresteerd en verschijnt in de loop van de dag voor de jeugdrechter.(bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio