©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen wint verdiend en wipt over Zulte Waregem

In een aangename wedstrijd trok KV Mechelen op basis van een dominant eerste uur verdiend de drie punten over de streep aan de Gaverbeek. Door die zege wipt het over Essevee naar de veertiende plaats. Geoffry Hairemans was net als tegen Charleroi met een assist en een doelpunt alweer beslissend.

KV Mechelen en Zulte Waregem waren dit seizoen in hetzelfde bedje ziek in de Jupiler Pro League. Een gebrek aan efficiëntie in de bezoekende – maar ook in de eigen – zestien zadelden beide teams met een nog net niet accuut gebrek aan punten op. Met een troosteloze veertiende plaats voor Essevee en een vijftiende voor Malinwa konden beide teams echter allesbehalve tevreden zijn. Al was er voor de interlandbreak ook beterschap merkbaar. KV Mechelen speelde gelijk tegen toppers Club Brugge en Charleroi, al zat er vooral tegen blauw-zwart zelfs best een zege in. Zulte Waregem pakte dan weer vier op zes tegen KV Kortrijk en Cercle Brugge. Dury veranderde dan ook niets aan zijn basiself. Vrancken deed dat (deels) noodgedwongen wél.

Mrabti in de spits, Wernersson debuteert

Defour en de Camargo kampten beide met een kuitblessure en waren out. Schoofs en de van corona herstelde Vranckx namen hun plaats in, waardoor Mrabti als gelegenheidsspits fungeerde. Het grootste konijn in de hoed van Vrancken was echter Victor Wernersson, die zijn eerste speelminuten vierde. Kabore betaalde het gelag voor zijn twee flaters tegen Charleroi en startte op de bank.

Het was Malinwa dat het best uit de startblokken schoot. Nadat Van Damme – weliswaar vanuit buitenspel – al eens gevaarlijk in de zestien opdook, was het diezelfde Van Damme die van net buiten de grote rechthoek de bal in de lege tribune keilde. Geen kansen waar Bostyn zijn knalblauwe plunje voor moest vuilmaken.

Hairemans op de paal, Storm scoort

Voor écht alarm was het wachten tot op het kwartier. Storm sneed naar binnen en vond Hairemans, die handig door de buitenspelval glipte. De Deurnenaar raakte het leer volledig verkeerd en verraste zo zichzelf én Bostyn, maar de paal bracht redding. Malinwa bleef de wet dicteren, al kreeg ook Essevee halfweg de eerste helft een goede kans. Govea loodste Bruno de zestien in. Coucke profiteerde van diens slechte controle en was net iets sneller op de bal.

Het was een zeldzame speldenprik van de thuisploeg, want geel-rood nam het heft snel weer in handen. Vijf minuten voor rust resulteerde dat in de 0-1. Na een sterk kopduel van Walsh levert Bianda – onder druk van Mrabti – lullig in bij Hairemans. Buitenkant links bedient hij de vrijstaande Storm, die zijn tweede van het seizoen tegen de netten prikt. Een verdiende voorsprong voor KVM, dat de eerste helft domineerde. ‘Zulte Waregem: 0 doelpogingen’, soms zeggen cijfers genoeg.

Spetterend begin tweede helft

Dury greep tijdens de rust in en bracht Opare voor Sissako, maar zag zijn ploeg al vroeg op een dubbele achterstand komen. Nadat Storm de lat trof, vond Walsh beheerst het hoofd van Hairemans, die de bal maar in de lege kooi te koppen had. De thuisdefensie stond erbij en keer ernaar.

De bezoekers leken de match helemaal in handen te hebben. Tot het duo Chory-Bruno met een tot dan zeldzame goede actie uitpakte. De boomlange Chory hield de bal goed bij en stuurde zijn maatje goed de zestien in. Bruno schoot de bal laag in de verste hoek binnen en blies zijn team zo nieuw leven in.

Al had dat laatste greintje zuurstof hen al snel ontnomen kunnen worden. Vranckx loodste Storm door de buitenspelval, de winger was echter te verbaasd dat hij zoveel ruimte kreeg en stifte onzorgvuldig op Bostyn. Het brak hen ei zo na zuur op, want aan de overkant viseerde Marcq de dwarsligger.

Het was een sein voor een zenuwachtig slotkwartier, waarin Zulte Waregem verwoed op zoek ging naar de gelijkmaker. Met sluipschutter Vossen gooide Dury ruim vijf minuten voor tijd nog een flinke troef in de strijd. Essevee probeerde nog wel, maar de Mechelse burcht stortte niet in. Integendeel, Mrabti miste vlak aan de overkant voor affluiten op pass van de ingevallen Kabore nog de 1-3. Zo zet KV Mechelen zijn stijgende vormcurve van voor de interlandbreak verder en wipt het over Zulte Waregem naar de veertiende plaats.

 

    MEER OVER KV Mechelen

    Meer voetbalnieuws